2009. május 31., vasárnap

Hívjunk festőt, vagy csináljuk meg magunk?


Az attól függ! A festés legnehezebb és leginkább munkaigényes része a felület előkészítése. Régi festékek eltávolítása, tapaszolás, csiszolás, finomjavítás, újabb csiszolás, stb. Ebbe lehet megizzadni, a festék felhordása már a szép része.

Ha tehát elégedettek vagyunk a felülettel, és csak színt akarunk váltani, vagy felfrissíteni, valószínűleg jól elboldogulunk magunk is. Ha viszont hibákat kell kijavítani, korábbi rétegeket eltávolítani, esetleg vakolni, glettelni, gittelni, akkor jobban járunk, ha festőt hívunk.

Persze azért nem árt referenciát kérni, hogy a "festőnk" látott-e már valaha festéket és ecsetet, mert egy kontárnál még a házilagos kivitelezés is jobb.

2 megjegyzés:

  1. Kedves Jeffrey!
    Gyermekem iskolájában az udvaron semmilyen játszóeszköz nincs ezért kitaláltam, hogy építsünk használt gumiabroncsból...Beszéltem bevizsgálókkal is, ők javasolták, hogy ha el akarom kerülni az összes abroncs bevizsgálását fessem le őket "gyerekbiztos" festékkel. Kérlek javasolj valamit milyen festéket használjunk. A gumik le lesznek mosva.Üdvözlettel Edina

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Edina,

      Sajnos nem tudom a választ. Én gumifestékből csak a "mérgező" fajtát ismerem, nem tudok gyerek- és/vagy környezetbarát verzióról. Meg egy kicsit félek a hatóság szokásos hozááállásától is. Lehet, hogy érdemesebb gyűjteni a szülők között és/vagy pályázni szabványos, engedélyezett játékok vásárlására.

      Üdv: Jeffrey

      Törlés

A beírt megjegyzések ellenőrzést követően kerülnek fel.